Contact
  • Kurven er tom
Last ned Tøm
INSPIRATION

CRUISE TERMINAL

Den indre havnen X
Flytende struktur X
Koen Olthuis X

Denne ideen om en krysningsterminal er ett av flere revolusjonerende konsepter som den nederlandske arkitekten og designeren Koen Olthuis har utviklet for å møte trusselen om oversvømmelser og tidevannssvingninger.

Terminalen består av en flytende trekantet design - stor nok til å holde tre av verdens største cruiseskip, plassert i tilstrekkelig avstand fra fastlandet for å gi den nødvendige dybden for store fartøy.

Det enkle ikoniske skjemaet vises som en elegant naturlig skulptur langt fra kysten. Terminalen er utviklet for bygging i Dubai.

Konstruksjonen viser en indre havn, med en spektakulær bue over inngangen, der drosjer og små fergeforbindelser til fastlandet kan legge til.

Drawings 460

Konstruksjon

Konstruksjonen er en selvbærende struktur som i utseende ligner på et skip. Formen og størrelsen gjør den helt stabil, selv i det åpne hav, og utsatt for høye bølger. Hele strukturen er forankret til havbunnen med ankerkjetting og støtdempere. Ti prosent av det store taket er dekket med solceller.

Funksjoner

Den 160 000 kvadratmeter flytende cruiseterminalens kapasitet er en hel verden for seg selv - et ideelt utgangspunkt for alle luksuscruise. Ideen er å skape en spektakulær reiseopplevelse, hvor gjestene tilbys alt fra konferanserom, kinoer og butikker til spa, hoteller, restauranter, m.m.

Visjonæren

Koen Olthuis er grunnlegger av det nederlandske arkitektfirmaet Waterstudio.NL og som en del av et forsøk på å avverge flom på grunn av globale klimaendringer, har spesialisert seg på flytende konstruksjoner.

Hans visjon er å bygge byer på vann overralt i verden. "Statiske byer må konverteres til dynamiske byer og være villig til å tilpasse seg klimaendringene i form av flom og tidevannsvingninger".

"The Westland", nær nederlandske Haag, er den første byen av denne typen som skal bygges under hans ledelse.

Terminal 460