Contact
  • Kurven er tom
Last ned Tøm
inspiration

Green float

Botanisk by X
1000 m høy X
"BLOMMAN" X

Japanske Shizimu Corporation har kommet med ideen for et flytende øylandskap, der 40 000 mennesker kan leve i harmoni med naturen.

Dagens urbane populasjoner er basert på økonomisk utvikling. Lykke bør måles uavhengig av fysiske og materielle standarder. Den "botaniske byen" har i stedet vært vår kontakt med naturen som et sett av verdier for et sunt liv i harmoni med økosystemet.

Konstruksjon

Kjernen i konseptet er en struktur som flyter på havet som en vannlilje. Stillehavet har rikelig sollys og minimal risiko for tyfoner, og kan derfor være et passende sted.

"Blomsten" er en kompakt, energieffektiv by i himmelen, med en basediameter på 3 km. På ca. 1000 moh er temperaturen 26-28 °C året rundt. Omtrent 130 000 mennesker kan bo her omgitt av vann og natur. Strender og laguner fulle av muslinger og fisk er i umiddelbar nærhet. Tårnbygningene kan imøtekomme nye typer næringer som forbinder natur og teknologi. Her er det også plass for hagearbeid.  

Drawings 460

Byen er også teknisk tilpasset det naturlige miljøet. En positiv CO2-balanse kan oppnås ved å avstå fra motorferdsel, redusere energiforbruket og bruk fornybare energikilder i kombinasjon med karbondioksidabsorberende vann.  Matproduksjonen kommer 100 % fra øyen og alt avfall brukes til energiproduksjon. 

Visjonen

Siden etableringen for 200 år siden har Shimizy Corporation konsekvent støttet seg på prinsippene "Rongo til Soroban" (The Analects and the Abacus), hvor balansen oppnås mellom Konfucius' etiske humanisme og økonomiske teorier, som representeres av symbolet for Abakus. I korte trekk kan det bemerkes at dagens bedrifter så vel som hans tidlige representanter forsøker å bidra til samfunnet på en etisk verdifull måte.     

GreenF 460